Logo Leieland

Logo Leieland, het lokaal gezondheidsoverleg uit Kortrijk, wil de gezondheid van inwoners uit de regio Zuid-West-Vlaanderen bevorderen zodat dit bijdraagt tot meer levenskwaliteit en gezonde levensjaren. In samenwerking met tal van partners, waaronder Huis van het Kind- en gemeente Avelgem, zet Logo Leieland in op heel wat gezondheidsthema’s, waaronder gezonde voeding en beweging, geestelijke gezondheid, tabak, alcohol en illegale drugs, mondgezondheid, bevolkingsonderzoeken naar kanker, vaccinaties, valpreventie én de impact van milieu op onze gezondheid.

Waar mikt Logo Leieland op (enkele voorbeelden)? 

  • Kinderen de kans geven om op te groeien in een rookvrije generatie zodat ze op latere leeftijd minder geneigd zijn om naar de sigaret te grijpen.
  • Zorgen dat kinderen voldoende bewegen en gevarieerd, evenwichtig en gezond eten zodat ze als fitte volwassenen door het leven kunnen gaan.
  • Van jongs af aan inzetten op het ontwikkelen van sociale vaardigheden en het versterken van veerkracht zodat er minder psychische problemen opduiken bij (jong)volwassenen.

Interesse om binnen jouw organisatie, bedrijf, vereniging, school … een project op te zetten die de gezondheid van jouw doelgroep bevordert en ziekte voorkomt? Benieuwd wat je als individu ook zelf kan doen om gezonder te leven? Neem een kijkje op www.logoleieland.be.

 

Voor wie?

  • Leerkrachten, zorgcoördinatoren en directies scholen.

  • Personeelsleden van bedrijven, woonzorgcentra, zorg- en welzijnsinstellingen …
  • Leden van socioculturele verenigingen (sportclubs, jeugdbewegingen, vrouwen-, seniorenverenigingen …).
Logo Leieland