Digidokter: E-gezondheidsplatformen (MyHealthViewer, CoZo etc.)

Gepubliceerd op dinsdag 18 juni 2024
14 december 2024

Doktersbriefjes, voorschriften, het medisch dossier van je kind(eren) of zelfs je medicatieschema: vandaag de dag kan je het digitaal raadplegen. Tenminste, als je weet waar je het moet zoeken. De laatste jaren lijkt er immers een babyboom plaats te vinden op vlak van digitale gezondheidsplatformen.

In deze Digidoktersessie scheppen we duidelijkheid in de meest courante gezondheidsplatformen. MyHealthViewer.be, het overkoepelend platform van de federale overheid, bijt de spits af. We overlopen de inlogprocedure en verkennen welke info er allemaal terug te vinden is, bv. jouw medicatieschema of eerdere vaccinaties.

Daarna nemen we 2 ‘ziekenhuisplatformen’ onder de loep: CoZo en Mynexuzhealth. We maken eerst een oplijsting welk instelling bij welk platform is aangesloten. Ook hier onderzoeken we de mogelijkheden per platform, want met Mynexuzhealth kan je bv. ook afspraken maken of je facturen betalen (via Doccle).

Als laatste dienst bekijken we Helena.care, waar je communicatie met of van de eerstelijnszorg terugvindt. Denk maar aan doktersbriefjes of voorschriften.

We staan tenslotte kort stil bij enkele kritische vragen. Waarom is er zo’n wildgroei aan platformen? Hoe ‘(be)veilig(d)’ zijn ze? En zijn er ook nadelen aan de transparantie die ze bieden?

 

Bibliotheek Avelgem, Zaal Ter Biest.

 €5 / 10 UiTPASpunten / €1 sociaal tarief (enkel mogelijk met geldige UiTPAS met voordeeltarief)

We starten telkens om 10 uur met een korte uiteenzetting over een bepaald onderwerp. Na de vorming volgt de mogelijkheid om vragen te stellen tot 12 uur. Je kan gerust je laptop, smartphone of tablet meebrengen. 

Vooraf INSCHRIJVEN is noodzakelijk! 

In samenwerking met Spikkerelle en Avansa Mid- en Zuidwest.