Hondenpoep is niet oké

affiche hondenpoep

Elke hondeneigenaar kent het wel: je bent lekker op wandel, tot je hond plots stopt om zijn behoefte te doen. Niet het meest aangename moment van de wandeling. Toch moet je altijd het kakje van je viervoeter in je zakje doen. Die kleine moeite is belangrijker dan je denkt.

Hondenpoep is een sterk onderschat gevaar. Het veroorzaakt niet alleen ergernis bij buurtbewoners, wandelaars of spelende kinderen, ook kan een onopgeruimd kakje gezondheidsrisico’s inhouden voor andere dieren. Honden kunnen besmet raken met wormen als ze snuffelen in de uitwerpselen van hun soortgenoten.

Neem altijd je verantwoordelijkheid

We vragen elke hondeneigenaar zijn verantwoordelijkheid te nemen: wie voor een hond kiest, kiest meteen ook voor de zorg om zijn behoeften. Een nette omgeving motiveert iedereen om het net te houden.

Opruimen = goed voor portemonnee

Ook je portemonnee kan je motiveren om het kakje van je hond op te rapen. Het laten liggen van hondenpoep is namelijk strafbaar en kan je een boete opleveren. Welk zakje je gebruikt, maakt trouwens niet echt uit. Of het nu om een zakje uit de dierenwinkel, een diepvrieszakje of een winkelzakje gaat, het belangrijkste is dat het in de vuilnisbak belandt. Deponeer het zakje in de vuilnisbak bij je thuis of een straatvuilnisbak onderweg.

Ruim jij altijd netjes de hondenpoep op van je viervoeter? Laat het ons weten. Stuur een foto van het opruimen naar milieu@avelgem.be. Wij belonen je verantwoordelijkheidszin met een gratis hondenpoepzakjeshouder. Handig!

hondenpoepzakjeshouder